{:mk}КАРГО АВИОН: AIRBUS A330 / AIRBUS A330-200. ПРОДАЖБА на НОВИ И користени ТОВАР AIRBUS A330-200F.

{:mk}

Airbus A330-200F

Цена-ефикасно и рентабилно да работат freighter Airbus A330 Freighter самоуверено држи лидерската позиција меѓу карго авион во 2010 година. Со цел за авиони оваа измена беше направено уште пред 3 години својот прв комерцијален лет. Авио компании и оператори се потпира на средината на големината на карго авион, споредување на нивните практични можности, и се исплатеше. Продажба на Airbus A330-200F во секундарниот пазар се уште не е намалена. На Airbus A330 Freighter е олицетворение на флексибилност, докажана сигурност и средства за антенски превоз на долги и средни растојанија.

Секој ден на секој населен континент испрати стотици илјади различни видови на стока. Можете да го стори тоа по копно или по вода, и тоа е можно да се користи за воздушен транспорт. Разликата е во однос на време и трошоци, како и ризиците на оштетување на стоката за време на кој начин. Појавата на воздухопловството на пазарот во 2007 година товар Airbus A330-200F се претвори концептот на најдобри авиокомпанија на својата глава. Стапката на сигурност за овој модел беше 99.6% на 400 лет часа месечно. Со оглед на просечен годишен пораст во побарувачката за авионски и на потреби на клиентите, го продаде авиони транспортери е на просечна димензија ќе биде малку помалку од половина од сите трансакции. И Airbus A330-200F веќе заробени речиси целиот сегмент на овој пазар, поради неговата подигање на капацитетот и ефикасноста. Товар Airbus A330-200F е 70 тони, овој опсег е ограничена со радиус од 5 километри. 930 Кога вчитување 65 тон опсег е 7 400 километри.

Читайте также:  {:mk}КОМЕРЦИЈАЛНА АВИЈАЦИЈА: ПРОДАЖБА на AIRBUS A350 / AIRBUS A350-1000. ПРОДАЖБА на НОВИ И користени AIRBUS A350-1000.

Диск единица за Airbus A330 Freighter може да биде претставена од страна на две turbofan Ролс-Ројс Трент 700 удар 32 223 килограми или две Прат & Витни PW4000 удар за 31 713 килограми. General Electric нема планови за снабдување мотори за овој модел.

Карго кабината во Airbus A330-200F е добро прилагодени за сместување на стандардни контејнери од сите големини и палети во паралелен начин. Авионот има засилен подот и зголемена за 30% од висината на товарниот простор, во споредба со конкурентите. Предложените лагер, може да се носат како скапи потрошувачки добра, и лесно расиплива храна. Товарниот оддел подот е исто така дизајниран да се обезбеди олеснување на движењето на карго.

Читайте также:  {:mk}ПРОДАЖБА на ВОЗДУХОПЛОВ – од GULFSTREAM G550. НОВА GULFSTREAM G550.

Стратегијата за транспорт на товар Airbus A330-200F имаат одредена флексибилност, така што може да се постигнат заштеди на оперативни трошоци до 35% по тон, во споредба со големи транспортери. Како одговор на кризата е значително намален капацитет, што резултираше со големи големина карго бродови. Новиот авион од Airbus ви овозможува да се оптимизира loading за правци на различни должина, земајќи ги во предвид seasonality на авионски и неурамнотежен протокот на стоки. Airbus A330-200 Freighter овозможува да се дистрибуираат на обемот на работа во зависност од дестинации, што нон-стоп летови на просечните растојанија, оптимално распоред техничко слетување да се балансираат текови. На пример, 40 тони товар може да се транспортираат нон-стоп лет од Франкфурт на Пекинг и назад за да се вчита 69 тони и да се закаже техничко слетување во Astana.

СРЕДЕН ОПСЕГ КАРГО АВИОН AIRBUS A330-200F
ДИМЕНЗИИ (НАДВОРЕШЕН):
Должина 58.82 m
Wingspan 60.30 m
Висина 16.88 m
Големината на кабината:
Ширина 5.28 m
Должина 45.00 m
ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ:
Максимално оптоварување 65 (70) т
Опсег 7 400 км
Максимална брзина 900 km/h
На таванот 12 500 m
На полетување од далечина 2 220 м
Читайте также:  {:mk}КОМЕРЦИЈАЛНИ АВИОНИ: ПРОДАЖБА на АВИОНИ AIRBUS A340 / AIRBUS A340-500. ПРОДАЖБА на НОВИ И користени AIRBUS A340-500.

 

Компанијата ICCJET , нуди нов и preowned авиони AIRBUS A330-200F:

Спецификација AIRBUS A330-200F:

АВИОНОТ AIRBUS A330-200F
Тип: СРЕДЕН ОПСЕГ КАРГО АВИОН
Производителот: AIRBUS
Година: на барање
Сериски број: на барање
Матичен број: на барање
Цена: на барање
Макс оптоварување:
Палети или контејнери:
65 (70) т
главната палуба до 23 палети
underfloor 8 палети + 2 LD3 контејнери
Мотори: 2 x RR Трент 700 / PW4000 / Влезната низа 302 да 320 kN
Тежина:

Mmo: M0.86
Max. полетување тежина: 233.0 тони
Max. слетување тежина: 187.0 т
Max. тежина без гориво: 178.0 т
Гориво капацитет: 97 530 l