{:mk}КОМЕРЦИЈАЛНА АВИЈАЦИЈА: ПРОДАЖБА на AIRBUS A350 / AIRBUS A350-800. ПРОДАЖБА на НОВИ И користени AIRBUS A350-800.

{:mk}

Airbus A350-800

Airbus A350-800 е најмалиот и добар модел на Airbus A350 кај целата фамилија на широко тело патнички авион дизајниран да услуга на средни и долги дестинации. Стандард кабината два класа конфигурација овозможува удобно да се сместат 276 патници за летовите во опсег од 15 300 km. Скратена трупот може да се нарече главна разлика помеѓу овој Airbus A350 од Airbus A350 XWB, бидејќи со намалувањето на должината на програмерите да се задржаа крст-пресек со дијаметар од трупот на авионот, во пилотската кабина приказ на пилот, тип на мотори, сите се на-Табла системи и условите за работа и одржување. Дури и ширина на трупот на авионот на Airbus A350-800, компонента на 5.59 m, 12.7 cm повеќе од најблискиот конкурент. Зголемен простор има ни овозможи да се интегрираат напредни решенија со премија за да се обезбеди удобност на патниците. Опциите за конфигурација обезбеди можност да се инсталира 8, 9 или 10 чекор со Седишта во економска класа. Продажба на Airbus A350-800 дава авиокомпании компетитивна предност и е економски поволно, нудејќи удобно долги летови во ниската цена.

Читайте также:  {:mk}Продажба - Embraer Phenom 100. 2010 Embraer Phenom 100 бизнис авион.

Скратена трупот на Airbus A350-800 прилагодени за оптимална дистрибуција на патници во секоја класа. Максимален број на патници е корисно кога организации lowcost во една класа економија конфигурација, и се ограничени на 375 места. Патниците кои го изберат редовен или Чартер летовите на Airbus A350-800, под услов голем приватен простор, лесно за чување рачен Багаж и пристапноста на багажниот, панорамски Windows и најширока места во оваа класа. Бизнис класа е на располагање, како и секогаш, пошироката места, распоредени во 6 или 7 во хоризонтална ред.

Заштеди во работењето на овој модел не завршува со профитабилноста на патнички сообраќај. Олеснување на сопствената тежина на Airbus A350-800 постигнува преку употреба на композити, титаниум и алуминиумски легури во 70% од телото. Употребата на иновативни јаглерод влакна дава дополнителна сила засилен пластика. Го промени профилот на крило со sharklet-завршетоци, како и најновите avionics и моќни мотори Ролс-Ројс Трент XWB удар за 337 kN намалена фреквенцијата на одржување и намалена потрошувачка на гориво од 8% на долга низа. Ја зафати крило на Airbus A350-800 спарени со две turbofan мотори ви овозможува да се постигне максимална брзина на 945 km/h и да ги набљудува крстарењето во 905 km/h. Исто така, 8% намали други оперативни трошоци и 8% намали емисиите на CO2 од согорување на гориво.

Читайте также:  {:mk}КОМЕРЦИЈАЛНИ АВИОНИ: ПРОДАЖБА на АВИОНИ AIRBUS A340 / AIRBUS A340-500. ПРОДАЖБА на НОВИ И користени AIRBUS A340-500.

Како останатите членови на Airbus A350 XWB, 60-метар Airbus A350-800 користи технологија на fly-by-wire за висока безбедност и одлично маневрирање на бродот. Забележлива точка на присуство на 6 меѓусебно и идентични мерни системи кои ќе обезбедат навременоста и точноста на добиените информации. Тука се идентификувани еволуционистичката карактеристики на A380 семејство. Со оглед на идентитетот на Airbus A350-800 до други медиумски технологии FBW, можете да додадете измени на флота A320 авиони, A330, A340 и A380 семејства без проширување на персоналот, време и финансиски трошоци за обука и повторна обука на пилоти.

DALNEMAGISTRALNYH ПАТНИЧКИ АВИОН AIRBUS A350-800
ДИМЕНЗИИ (НАДВОРЕШЕН):
Должина 60.54 m
Wingspan 64.75 m
Висина 17.05 m
Големината на кабината:
Ширина 5.61 m
Должина 45.57 m
ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ:
Патници Да 375
Опсег 15 300 км
Максимална брзина 945 km/h
На таванот 13 100 m
На полетување од далечина 2 950 m
Читайте также:  {:mk}ПРОДАЖБА НА АВИОНИ – BOMBARDIER ПРЕДИЗВИКУВАЧ 605 (ПРЕДИЗВИКУВАЧ 605). НОВИ BOMBARDIER ПРЕДИЗВИКУВАЧ 605 (ПРЕДИЗВИКУВАЧ 605).

 

Компанијата ICCJET , нуди нов и preowned авиони AIRBUS A350-800:

Спецификација AIRBUS A350-800:

АВИОНОТ AIRBUS A350-800
Тип: DALNEMAGISTRALNYH ПАТНИЧКИ АВИОН
Производителот: AIRBUS
Година: на барање
Сериски број: на барање
Матичен број: на барање
Цена: на барање
Број на патници: 1 – класа – 375
2 – класа – 312
3 класа – 270
Мотори: 2 x RR ТРЕНТ XWB / 337 kN Удар опсег
Тежина: Mmo: M0.89
Max. полетување тежина: 248.0 т
Max. слетување тежина: 190.0 (193.0) т
Max. тежина без гориво: 178.0 (181.0) т
Гориво капацитет: 138 000 l